Ga naar Content

NH Ombudsman: Geen politieke steun voor strenge handhaving Alkmaars college

ALKMAAR De Alkmaarse burgemeester Piet Bruijnooge krijgt weinig steun vanuit de raad voor zijn handhavingsbeleid in Schermer. Coalitiepartners VVD, CDA en D66 zien niets in de strenge handhaving op korte termijn, waar de burgemeester voorstander van is.

Arjan Oud uit Zuidschermer ondervindt momenteel aan den lijve hoe de gemeente Alkmaar opereert. Hij  heeft een handel in oude dakpannen. Voor zijn loods heeft hij een stuk grond in gebruik dat volgens het bestemmingsplan agrarisch gebied is met een cultuurhistorische waarde.

Lees ook: Dakpannenbedrijf in de clinch met gemeente: "We worden afgesloten van de buitenwereld"

Hij gebruikt het omdat vrachtwagens anders niet kunnen keren op zijn terrein. Een jaar geleden kreeg hij een brief van de gemeente waarin stond dat hij een jaar de tijd had om het terrein aan te passen en terug te geven aan de natuur. Maar eigenlijk weet niemand wat nu precies met dat verharde gebied moet gebeuren.

lees ook: Oplossing voor conflict over bedrijfsgrond Zuidschermer nog ver weg

VVD-fractievoorzitter John van der Rhee vindt het bizar dat, sinds de gemeente Zuidschermer onder Alkmaar valt, ze van de één op andere dag gaan handhaven. Twintig jaar lang werd hun bedrijf op de huidige manier gedoogd. CDA-raadslid Simon Ruiter is iets minder uitgesproken maar verwacht wel van de gemeente "een meer toeschietelijkere houding."

Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra