Ga naar Content
Noord-Holland

Zaandamse helpt bejaarde man en wordt mishandeld door groepje jongeren; politie zoekt getuigen

18 september 2017, 18.30 uur · Aangepast 18 september 2017, 18.56 uur
Door: · Foto: Shutterstock

ZAANDAM Een 41-jarige vrouw is afgelopen woensdag op de Tuiniersstraat in elkaar geslagen door een viertal jongens. Het slachtoffer nam het op voor een oudere man die werd belaagd en kreeg toen zelf de volle laag. De politie is op zoek naar getuigen.

De mishandeling vond plaats ter hoogte van de DekaMarkt. Een bejaarde man in een blauwe scootmobiel werd daar lastiggevallen door de vier jongens. Toen de vrouw riep dat ze moesten stoppen, werd ze zelf aangevallen. Ze is in haar gezicht geslagen en meerdere malen geschopt. 

Signalement
Het slachtoffer heeft de daders redelijk goed kunnen omschrijven. Ze zijn allemaal tussen de 16 en 18 jaar oud en ongeveer 1.75 meter lang. Alle daders hebben donker, kort en opgeschoren haar.

Twee van de vier jongens hadden een stoppelbaardje, zwarte gympen en ook een zwart trainingspak aan. De andere twee daders droegen allebei donkere kleding en zwarte gympen en een van de twee had verder opvallend veel wax in zijn strak naar achteren gekamde haar. Een van de jongens droeg een witte pet met een wit embleem. 

Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.