Ga naar Content
Sport

Sportclub NH bij VVW: "Na mijn vrouw staat de club op de eerste plaats"

18 september 2017, 15.15 uur · Aangepast 18 september 2017, 21.00 uur
Door: · Foto: NH Sport / Dennis Nieuwenhuis

WERVERSHOOF Sportclub NH was afgelopen weekend op bezoek bij VVW (Vooruitgang Vergt Wilskracht) in Wervershoof. Afgelopen jaar maakte een brand op Koningsdag de kantine van de voetbalclub met de grond gelijk. Onze verslaggever Dennis Nieuwenhuis sprak met onder meer oud-prof Bert Steltenpool (FC Volendam) en met de materiaalman over de zwarte pagina in de clubhistorie.

"Ik werd wakker en schrok van de berichten op mijn telefoon 'brand bij VVW' . Ik had nooit verwacht dat het zo erg zou zijn", sprak Bert Steltenpool over de bewuste dag. De oud-prof begon in de F9 bij VVW en haalde uiteindelijk het eerste elftal voordat hij vertrok naar FC Volendam. "Het is toch niet te bevatten dat alles wat in de kantine stond weg is. Vaantjes, bekers, foto's. Al het niet te vervangen materiaal is verbrand." 

De club stond er niet alleen voor na de brand. Uit de hele regio leverden clubs materialen en een inzamelingsactie bracht meer dan 11.000 euro op. "De tranen sprongen me in de ogen toen ik aankwam op het terrein", keek Jan Karsten (manusje-van-alles ) terug. "Met een grote groep hebben we de schouders er onder gezet en zijn we aan de slag gegaan." 

Clubliefde
De liefde voor VVW zit heel diep bij Karsten. "Na mijn vrouw staat de club op de eerste plaats", sprak hij terwijl hij druk bezig was met het oppompen van de ballen. "Zojuist moest ik het veld nog op. De scheidsrechter ontdekte een gat in het net. Dus dat heb ik gelijk even gerepareerd." 

Wil je dat Dennis Nieuwenhuis ook eens bij jullie club op bezoek gaat? Geef je dan op via [email protected] en Dennis komt binnenkort een keertje langs. Sportclub NH wordt dit seizoen iedere zondagmiddag tussen 14.00 uur en 18.00 uur uitgezonden op NH Radio.