Ga naar Content

Susanne en Raoul rennen voor overleden dochtertje: "Ben een trotse moeder"

ZAANDAM Het was voor Amsterdammers Susanne en Raoul een emotionele dag vandaag. Raoul liep de Dam tot Damloop, om geld op te halen voor Stichting Hartekind. Vera, het dochtertje van het stel, overleed in februari aan de gevolgen van een hartafwijking.

Vera werd in december 2016 geboren, maar overleed toen ze negen weken oud was. "Vandaag was een hele emotionele dag, heel bijzonder", vertelt moeder Susanne. Ze kon door een blessure zelf niet meelopen, maar vader Raoul liep wel.

Lees ook: Slechtziende Jeffrey loopt Dam tot Dam: "Hij kan heel hard lopen"

"Het was een heel moeilijke run", vertelt hij. "Maar je doet het toch voor Vera. Zij heeft mij wel het laatste steuntje in de rug gegeven om door te lopen. Toen ik vanmorgen op het station was en in mijn eentje nadacht over wat er allemaal ging gebeuren, schoot ik wel even vol. Ik dacht: dit is nu de dag."

Trots
Susanne en Raoul hebben met hun actie al ruim 6.100 euro opgehaald voor Hartekind. "Ik hoop dat we hiermee andere kinderen kansen kunnen geven die Vera niet heeft gehad. Het maakt me verdrietig, want ik had haar die kans ook gegund, maar het maakt me ook trots. Ik ben een hele trotse moeder. Zij heeft ons geïnspireerd om dit te doen."

Foto: NH