FC Volendam-trainer Misha Salden:"Niemand wordt hier vrolijk van"

SITTARD En weer stond FC Volendam vrijdagavond met lege handen. Voor de derde keer in vijf wedstrijden verloor de ploeg van trainer Misha Salden met 1-0. Dit keer van Fortuna Sittard. "Hier wordt niemand vrolijk van."

Het enige doelpunt viel twintig minuten voor tijd. Linksback Marco Ospitalieri krulde een vrije trap om de muur en buiten het bereik van keeper Hobie Verhulst in het doel. Een antwoord van FC Volendam bleef daarna uit. Op basis van de tweede helft was de nederlaag verdiend. Voor rust was Volendam zeker niet minder dan de Limburgers en waren er over en weer kansen. Toch vond Salden zijn elftal veel minder overtuigend spelen dan een week eerder bij Go Ahaead Eagles.

Video #170128

Linksbuiten Luis Pedro had zijn trainer en het elftal een goede dienst kunnen bewijzen. Pedro had in Sittard moeten scoren.

Video #170136

In de competitie staat FC Volendam teleurstellend achttiende met twee schamele punten uit vijf wedstrijden. Dinsdag wacht in Katwijk de bekerwedstrijd tegen Quick Boys. Een wedstrijd die Volendam móet winnen, realiseert de trainer zich.

Video #170133

"Tegen Quick Boys moet het lukken. Normaal gesproken zullen we niet verliezen van amateurs", reageert Pedro op een mogelijke crisis in Volendam. Maar eigenlijk wil de aanvaller nu nog niet aan die wedstrijd denken.

Video #170137

Dinsdag om 19.45 uur speelt FC Volendam in de KNVB-beker tegen Quick Boys. Ook die wedstrijd kun je live horen op NH Radio. De uitzending van NH Sport begint om 19.00 uur.