Ga naar Content

FC Volendam zonder aanvoerder Kwakman naar Fortuna Sittard

VOLENDAM FC Volendam speelt vrijdagavond uit tegen Fortuna Sittard. Tot nu toe kent de ploeg van Misha Salden de slechtste seizoenstart sinds 1999/2000, maar trainer en supporters zien het goed komen met de Jupiler League-club. Dat moet dan vrijdag gebeuren zonder de geblesseerde Kees Kwakman.

FC Volendam staat wederom een zware uitwedstrijd te wachten. In de vijfde speelronde van de competitie begint Fortuna als nummer vier van de Jupiler League thuis tegen Volendam op de zeventiende plek. Voor FC Volendam geen gemakkelijke wedstrijd dus.

Video #170076

Slechte start
In achttien jaar tijd is FC Volendam niet zo beroerd aan de competitie begonnen als dit seizoen. In vier wedstrijden heeft de ploeg twee keer gelijk gespeeld en twee keer verloren. Trainer Misha Salden: "Ik lig er niet van wakker. Volendam is ook wel eens goed begonnen, maar slecht geëindigd."

Kwakman niet fit
De opstelling is op een paar plaatsen gewijzigd ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Zo ontbreekt Kees Kwakman. De aanvoerder viel in Deventer uit met een rugblessure. Mogelijk kan hij vrijdag of zaterdag weer de training hervatten. Nick Runderkamp is de vervanger van Kwakman.

Video #170066

Rodney Antwi heeft wat lichte pijntjes opgelopen in de wedstrijd tegen de Eagles. Mogelijk wordt hij vervangen door Nick Doodeman of Enzo Stroo.

De uitwedstrijd van FC Volendam tegen Fortuna Sittard begint om 20.00 uur en is live te volgen op NH radio. De uitzending van NH Sport, met daarin ook de duels Sparta Rotterdam - AZ en Telstar - FC Den Bosch, begint om 19.00 uur.