Ga naar Content
Sport

Ajax speelt bekerwedstrijd definitief in stadion ADO Den Haag

12 september 2017, 19.21 uur · Aangepast 12 september 2017, 19.46 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Kay Int Veen

DEN HAAG De bekerwedstrijd tussen SVV Scheveningen en Ajax wordt definitief gespeeld in het stadion van ADO Den Haag. Om veiligheidsredenen mogen er geen Ajax-supporters aanwezig zijn bij het duel.

Vorige week werd bekendgemaakt dat SVV Scheveningen ervoor koos om het duel te spelen in het stadion van ADO Den Haag, omdat de burgemeester van Den Haag het duel op sportpark Houtrust verbood. 

Lees ook: Bekerwedstrijd tussen Scheveningen en Ajax in ADO-stadion, Ajax in beroep

Reglement
De KNVB kwam dinsdagmiddag met het volgende statement op haar website. "Indien een wedstrijd in het toernooi om de KNVB Beker van overheidswege wordt verboden, is het de thuisspelende club volgens het bekerreglement toegestaan op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip op alternatief terrein te spelen."

Uitsupporters
"Het bekerreglement voorziet er eveneens in dat de verantwoordelijke burgemeester bevoegd is nadere voorwaarden te stellen aan de veiligheidsorganisatie van de wedstrijd op neutraal terrein. In dit geval bepaalde de burgemeester van de gemeente Den Haag, dat het bekerduel zal worden gespeeld onder de voorwaarde dat in het Cars Jeans Stadion geen supporters van Ajax zullen worden toegelaten", aldus de voetbalbond.