Ga naar Content
Noord-Holland

'Doodgeschoten man is mede-eigenaar Halal Fried Chicken'

12 september 2017, 15.29 uur
Door: · Foto: Facebook

AMSTERDAM (AT5) Het slachtoffer dat gisteravond naast de Halal Fried Chicken (HFC) in Amsterdam werd neergeschoten is Ali Ekrem Kaynak. Hij was mede-eigenaar van de HFC.

Dit schrijft omroep WNL. Kaynak werd rond 23.30 uur onder vuur genomen naast zijn eigen zaak. Hij werd vervolgens zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Dinsdagmiddag werd bekend dat de 48-jarige mede-eigenaar van HFC is overleden.

In 2010 werd Kaynak door stadsdeel Nieuw-West nog uitgeroepen tot Zakenman van het Jaar. Hij kreeg hiervoor 10.000 euro. In 2015 reisde hij samen met andere ondernemers af naar Zambia om daar de plaatselijke bevolking te helpen. 

Lees ook: 48-jarige man uit Amsterdam overleden na schietpartij

Er zijn vaker incidenten geweest rond het restaurant aan de Burgemeester de Vlugtlaan. Zo werd er in augustus iemand in zijn been geschoten achter het filiaal. In april is er een brand geweest in het pand. De politie zoekt nog steeds naar de brandstichter.

Vechtpartij en brand
In een ander filiaal aan Plein '40-'45 ontstond in augustus 2016 een flinke vechtpartij tussen twee compagnons van het restaurant. Daarbij zou een van hen de ander hebben geprobeerd te steken. In dit filiaal aan het Plein '40-'45 woedde in augustus van dit jaar ook een kleine brand.

Naar aanleiding van de dodelijke schietpartij gisteravond is de politie nog steeds op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of filmpjes hebben gemaakt. Getuigen kunnen zich melden bij de politie op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.