Ga naar Content

'Nieuwe' burgemeester Zandvoort: "Even de Formule 1 binnenhalen"

BLARICUM/ZANDVOORT Twee burgemeesters hebben de komende tijd niets te zeggen in hun eigen dorp. Die van Blaricum en Zandvoort wisselen vanaf vandaag twee weken van plek. De ruil is bedoeld om van elkaar te leren en inspiratie op te doen voor de eigen gemeente.

En ze hebben grote ambities. Zo wil Joan de Zwart-Bloch (Blaricum) 'de hoofdpijndossiers in twee weken wegwerken en de Formule 1 naar Zandvoort halen', zo vertelt ze voor de camera. Niek Meijer (Zandvoort) wil vooral kennis en ervaring opdoen.

De twee burgemeesters maken twee weken lang gebruik van het kantoor van de ander. En daar hebben ze wel een mening over. Zo zou Meijer de kleur van de gordijnen wel willen veranderen, maar De Zwart-Bloch vindt de kamer juist prachtig.

Lees ook: Nog veel huiswerk voor ruilende burgemeesters Blaricum en Zandvoort

In de ruil zit geen huizenruil ingebegrepen. "Ik lig vanavond niet in zijn bed, daar ligt hij waarschijnlijk zelf", vertelt De Zwart-Bloch lachend. En Meijer kijkt er naar uit om de komende weken als inwoner van Zandvoort te leven.

Tijdens de twee weken waarin De Zwart-Bloch en Meijer van baan ruilen, krijgen ze de volledige bevoegdheid over onder meer de openbare orde en veiligheid, de brandweer, politie en GGZ.

Foto: