Ga naar Content
Noord-Holland

Beelden vrijgegeven van dieven die tas uit stilstaande auto stelen

11 september 2017, 16.45 uur
Door: · Foto: AT5/Bureau 020

AMSTERDAM (AT5) In mei van dit jaar hebben twee dieven in Amsterdam een tas uit een auto gestolen die voor een rood licht stond te wachten. Er zijn nu duidelijke beelden van de twee gehaaide tassendieven.

Begin vorige maand gaf de politie al foto's vrij van de dieven. Tot nu toe heeft dat nog niet geleid tot een aanhouding. Daarom is er nu bewegend beeld vrijgegeven van de diefstal die plaatsvond op 29 mei rond 19.30 uur. De beelden waren te zien bij Bureau 020 op AT5.

Een man stapt vanuit het Amstel Hotel nietsvermoedend in zijn auto en legt zijn tas op de achterbank. Wat hij niet door heeft is dat twee jonge mannen hem observeren en volgen op een scooter.

Tas achterin auto
De bewakingscamera van het hotel heeft de daders duidelijk gefilmd. Links in beeld komen ze voor het eerst met z'n tweeën aangereden. Rechts in beeld, bij de auto, staat het slachtoffer. De jongens kijken naar de man, die zijn tas in zijn auto legt. Als het slachtoffer instapt, verschijnen de daders ineens weer. De achterste wijst naar de man. Al rijdend kijken ze nog even de auto in en rijden verder. Althans dat lijkt zo, maar dan blijkt dat de daders hem zijn gevolgd op hun scooter.

Rood verkeerslicht
Als het slachtoffer nietsvermoedend bij het Weesperplein voor een rood verkeerslicht wacht, komen de twee mannen ineens weer in beeld. Vervolgens stapt één van de twee mannen af om gelijk de achterportier op te trekken en de tas te pakken. De ander keert de scooter, zodat het duo gelijk kan vertrekken.

Als je de twee of één van de twee herkent, laat dit dan aan de politie weten via de 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.