Ga naar Content
Sport

Sportclub NH: "Dit is een balletje in de jus, geen fabrieksbal waarmee je kan tafeltennissen"

10 september 2017, 20.25 uur · Aangepast 10 september 2017, 22.18 uur
Door: · Foto: NH / Dennis Nieuwenhuis‏

WARMENHUIZEN Een 8,5 gaf reizende reporter Dennis Nieuwenhuis als rapportcijfer voor de gehaktbal van VIOS Warmenhuizen. Sportclub NH was zondagmiddag te gast bij de voetbalclub die 90 jaar bestaat.

De snack in de kantine van VIOS is geliefd. Van heinde en verre komen mensen naar Warmenhuizen voor de gehaktbal van Jan Kemper. "Dit is echt een balletje in de jus, zoals het hoort. Het is niet een fabrieksbal waarmee je kan tafeltennisen. Het is een handgedraaide bal, dat doet mijn vrouw al dertig jaar lang. En die heeft een geheim recept met kruiden en specerijen en daar komen verenigingen uit Den Helder speciaal voor naar Warmenhuizen."

Liever naar VIOS dan seizoenkaart Ajax
Maar natuurlijk is VIOS meer dan dat. De club is heel bijzonder, vertelde vrijwilliger Joep tegen Dennis. "VIOS is alles voor mij. Ik ben hier veertig jaar geleden komen wonen en ik heb zelfs mijn seizoenskaart Ajax hiervoor opgegeven. De mensen hier zijn allemaal vrienden geworden."

Materiaalman Niek Schipper stopt zijn ziel en zaligheid in de club. "We zorgen dat alle velden er netjes uitzien. We repareren de doelen, zorgen dat het gras wordt gemaaid, wat de gemeente niet doet en al dat soort dingen."

Is jouw vereniging net zo gastvrij als VIOS Warmenhuizen of hebben jullie een nog lekkerder snack die zeker de moeite waard is? Geef je dan op via [email protected] en Dennis komt binnenkort een keertje langs. Sportclub NH wordt dit seizoen iedere zondagmiddag tussen 14.00 uur en 18.00 uur uitgezonden op NH Radio.