Ga naar Content

Slapen in een bed van 150.000 dollar: meest luxe cruiseschip in Amsterdam

AMSTERDAM Chiquer krijg je het niet op een cruiseschip: de Seven Seas Explorer, het meest luxe cruiseschip ter wereld ligt vandaag in Amsterdam. Voor een weekje aan boord moet je diep in de buidel tasten: dat kost je met alles erop en eraan al gauw 9.000 euro.

Het cruiseschip van rederij Regent Cruises uit Miami is pas een jaar oud en is vandaag voor het eerst in Amsterdam. Rond een uur of zeven vanochtend meerde de Explorer af bij de Passengers Terminal Amsterdam. Er is plaats voor 750 passagiers die in de watten worden gelegd door maar liefst 552 personeelsleden.

Kroonluchters
Bij binnenkomst in de lobby valt meteen een 500 kilo zware kroonluchter op, ter waarde van enkele honderduizenden euro's. Het is een van de 473 kroonluchters die het luxe vaartuig aan boord heeft. Onder de megakroonluchter is ook de plek waar de tweede man van het schip, staff captain Abhi Kumar NH Nieuws ontvangt: "Vanaf het moment dat je aan boord stapt, leggen wij je in de watten."

Eenmaal op het schip hoef je als passagier je portemonnee niet meer te trekken. Voor die minimaal 9000 euro mag je in elk restaurant en iedere bar je onbeperkt tegoed doen aan bijna alles wat er geserveerd wordt. Alleen voor heel dure champagnes of andere zeer exclusieve drankjes moet je apart de buidel trekken.

150.000 dollar voor een bed
De Seven Seas Explorer heeft 375 suites, de kleinste 'kajuiten' zijn zo'n 30 vierkante meter en de grootste, de Regent Suite, is een onvoorstelbare 412 vierkante meter. Maar dan krijg je een suite met een Steinway-vleugel, een eigen spa met sauna, turksbad en een onbeperkt aantal massages. Daarbij slaap je in een bed dat 150.000 dollar heeft gekost. Voor een weekje in de Regent Suite moet je zo'n 70.000 euro ophoesten.

Eind van de middag heeft de Explorer Amsterdam weer verlaten, morgen meert het af in het Belgische Zeebrugge.

Foto: NH Nieuws / Doron Sajet