Ga naar Content

NH Onderneemt: eten zonder zout na een hartaanval

HOORN Michel Hanssen uit Hoorn kreeg zo'n vijf jaar geleden een hartaanval. Hij had altijd gewerkt als kok. Van de dokter moest hij na de hartaanval stoppen met het eten van zout. "Mijn hartpompfunctie is op dit moment 28 procent en dat wil zeggen dat je van de cardioloog te horen krijgt dat je zoutloos moet eten."

Hij wilde nog steeds lekker kunnen eten (en koken) en besloot daarom na te denken over gerechten die ook zonder zout lekker zijn. In zijn kookboek Spice Wise schreef hij gerechten die gemaakt kunnen worden met andere smaakmakers.

Boek
Het boek werd een succes. Inmiddels is er zelfs een tweede boek. Spice Wise Too staat ook weer vol met gerechten zonder zout. "Ik maak mijn eigen smaakmengseltjes met andere kruiden."

Michel hoopt dat hij met zijn zoutloze gerechten het leven van veel mensen die geen zout mogen, aangenamer kan maken.

Foto: NH