Ga naar Content

Basketballers Apollo met achterstand bezig aan voorbereiding

AMSTERDAM De basketballers van Apollo hebben tijdens hun voorbereiding een achterstand van drie weken opgelopen. Dat zegt assistent-trainer Peter van Paassen. Trainer/coach Patrick Faijdherbe is tijdens de voorbereiding afwezig vanwege een operatie aan een dubbele hernia.

Apollo Amsterdam is bezig aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vanwege transfers van spelers en andere zaken heeft de ploeg een achterstand opgelopen van drie weken ten opzichte van de andere clubs in de nationale competitie. 

Dubbele hernia
Hoofdcoach Patrick Faijdherbe is een aantal weken geleden geopereerd aan een dubbele hernia waar hij al lange tijd last van had. "Patrick is vooral aan het balen dat hij niet bij het team kan zijn", zegt Van Paassen. "Hij doet enorm veel voor de club en hij is altijd aanwezig. We voelen dat we hem echt nodig hebben."

Nieuwe selectie
De selectie van Apollo is nog niet compleet, er komen nog nieuwe spelers bij. Een van de spelers die al bij Apollo heeft getekend deze zomer is Rens van Ravensteijn. De speler die van Weert komt vindt Apollo een leuke club waar veel ruimte is voor de jeugd: "Bij andere clubs spelen veel Amerikanen. Bij Apollo krijgt juist de jeugd de kans en dat heeft de keus voor deze club makkelijk gemaakt." 

Het seizoen van Apollo begint zaterdag 7 oktober met een uitwedstrijd tegen Rotterdam. 

Video #169821
Foto: Pro Shots / Martijn Buskermolen