Ga naar Content

NH Peilt: Durf jij nog te trouwen?

NOORD-HOLLAND Steeds meer mensen in Nederland scheiden van elkaar. Als je nu trouwt is de kans op een scheiding zo'n 40 procent, stelt het CBS. Durf jij nog te trouwen?

In 2010 waren er nog 1,1 miljoen gescheiden echtparen in Nederland. Tegenwoordig zijn dit er 1,3 miljoen, wat neerkomt op 9,5 procent van de volwassenen. Dat heeft het databedrij LocalFocus onderzocht in het kader van de Dag van de Scheiding.

Zandvoort
In de strandplaats Zandvoort ligt het aantal scheidingen het hoogst met 14 procent. Den Helder volgt kort daarop met 12,5 procent. Dat aandeel ligt dan fors boven het landelijk gemiddelde. 

Botsende karakters
Volgens het CBS blijkt dat mensen scheiden omdat ze op elkaar zijn uitgekeken, omdat hun karakters botsen of dat het vertrouwen in de relatie ontbreekt. Tegelijk blijft het huwelijk onder twintigers nog wel populair, schrijft Metronieuws. Zeker 70 procent van de twintigers die ongehuwd samenwonen wil ooit trouwen. Daarvan is de wil bij de vrouwen net iets sterker dan bij de mannen.

Wat vind jij?
Durf jij nog te trouwen? Of ben je inmiddels al gescheiden? We horen het graag van je!

NH Peilt is de hele dag online, om 12:40 en 16:40 uur op NH Radio en vanaf 17:00 uur bij NH Nieuws op tv. De meeste reacties op NH Peilt staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]

Foto: