Ga naar Content

Den Helder gaat weer op het hoogste niveau spelen

DEN HELDER Basketbal op het hoogste niveau was sinds 2015 niet meer te vinden in Den Helder. Daar is dit seizoen verandering in gekomen, vanaf deze week zijn de Den Helder Suns aan het trainen voor de Dutch Basketball League.

"Het is lastig om een nieuwe basketbalclub te beginnen", vertelt voorzitter James Meijer. "Je hebt een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen: financiële middelen, spelers, een locatie en een licentie, om het even snel op te sommen." Meijer is samen met vier anderen verantwoordelijk voor de wederopstanding van het basketbal in Den Helder. Door de samenwerking met BV Noordkop kunnen de Suns putten uit de plaatselijke jeugd.

Hoofdcoach Peter van Noord is blij met zijn team: "Het mooie aan een nieuw team is dat je ze helemaal kan kneden." De oude bekende van het basketbal in Den Helder durft geen uitspraak te doen over het komende seizoen: "Het is moeilijk, ik ben hier ook pas een paar dagen. Wij gaan gewoon proberen om het van wedstrijd tot wedstrijd te bekijken."

Zaterdag 9 september speelt Den Helder Suns de eerste wedstrijd in Meppel. Donderdag 28 september zijn de Suns pas voor het eerst in eigen huis te bewonderen tegen Leiden.

Foto: NH/ Rick Schol