Ga naar Content
Noord-Holland

Beelden vrijgegeven plofkraak Diemen: "Dader ziet er raar en angstig uit"

6 september 2017, 20.12 uur · Aangepast 6 september 2017, 20.23 uur
Door: · Foto: AT5

DIEMEN (AT5) Er zijn beelden vrijgegeven van twee mannen die half juni geprobeerd hebben een geldautomaat op te blazen in Diemen. Op de beelden is te zien hoe ze in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 juni bij de automaat aan het Gruttoplein in de weer zijn met de explosieven. Helaas voor de twee gaat dat niet volgens plan.

De mannen proberen met onder andere een koevoet de geldautomaat open te breken. Op dat moment krijgt de politie een melding binnen van de twee. Na een paar minuten halen de daders iets uit de tas, vermoedelijk explosieven. Ze plaatsen de explosieven in de kapot geslagen automaat met de bedoeling de automaat op te blazen. Maar na enkele minuten klooien lukt het de daders nog steeds niet om de explosieven tot ontploffing te brengen. Ze rapen hun spullen snel bij elkaar en gaan er zonder buit vandoor.

Gevaarlijke situatie
Volgens de politie is zo'n situatie levensgevaarlijk voor de omwoners: "Er zitten woningen boven de geldautomaat, dus als het explosief wel was ontstoken dan was alles daarboven ook kapot." Volgens de politie zijn er inmiddels zelfs banken die geldautomaten in de buurt van woningen hebben weggehaald, voor de veiligheid van de bewoners. 

De daders zijn redelijk goed in beeld en de politie hoopt dat ze vooral door hun helm, ogen en neus worden herkent. Daarnaast draagt een van de twee een opvallende sjaal: "Die rechter heeft een speciale lap voor zijn gezicht en ziet er raar en angstig uit." 

Herkent u de mannen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.