Ga naar Content
Noord-Holland

Man rijdt handhaver aan na uitschrijven boete

6 september 2017, 12.55 uur · Aangepast 6 september 2017, 13.05 uur
Door: · Foto: Shutterstock

DEN HELDER Een automobilist in Den Helder was woensdag 30 augustus zo boos vanwege de bekeuring die hij kreeg, dat hij een handhaver aanreed en enkele meters doorreed terwijl het slachtoffer op de motorkap lag.

De handhaver wilde rond 21.15 uur een boete uitschrijven voor fout parkeren op het Bernhardplein, toen de eigenaar van de auto aan kwam lopen. Hij was niet gediend van de actie, stapte in zijn auto en reed op de handhaver in. Die kwam op de motorkap te liggen en werd een paar meter meegenomen. De automobilist remde hard, waardoor het slachtoffer van de motorkap af vloog. 

De automobilist reed door, maar stopte even verderop en wilde alsnog meewerken. Zijn gegevens werden genoteerd en hij kreeg een bekeuring. Omdat de handhaver zo van slag was door wat er gebeurde, liet hij het daarbij.

Aangehouden
Op donderdag 31 augustus heeft het slachtoffer alsnog aangifte gedaan. De automobilist, een 45-jarige man uit Den Helder, is afgelopen zondag door agenten voor verhoor aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Getuigen
De verdachte heeft een andere versie van het verhaal. Daarom komt de politie graag in contact met getuigen. Op het moment van het incident hebben er mensen op een bankje gezeten bij het VVV-kantoor. Ook waren er veel andere mensen op staat. Mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844.