Ga naar Content
Noord-Holland

Provincie wil onderzoek naar overlast nachtvluchten Schiphol

5 september 2017, 14.16 uur · Aangepast 5 september 2017, 15.13 uur
Door: · Foto: Shutterstock

SCHIPHOL De provincie Noord-Holland wil een onderzoek naar de nachtvluchten van Schiphol. Zo moet in kaart worden gebracht hoeveel overlast er wordt veroorzaakt door de nachtelijke vluchten rondom de Amsterdamse luchthaven.

Dat zegt een woordvoerder van de provincie tegen NH Nieuws. Ze reageert daarmee op het nieuws dat Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland en veertig gemeenten in een straal rond Schiphol pleiten voor beperking van de overlast. Het plan wordt donderdag voorgesteld tijdens de hoorzitting over Schiphol in de Tweede Kamer, zo meldde het Noordhollands Dagblad vanochtend. 

Rupsje nooit genoeg
Volgens die partijen is het de hoogste tijd dat er 'echt keuzes worden gemaakt'. "Schiphol kan in de toekomst niet meer al het vliegverkeer accommoderen. Daarmee zou het beeld worden bevestigd van rupsje nooit genoeg."

De woordvoerster van de provincie bevestigt dat er overmorgen over wordt gesproken. "Wat wij willen is dat er een onderzoek komt naar de nachtvluchten. Heel serieus onderzoek is daar nooit naar gedaan."

Bewoners boos
Ze wijst erop dat het bij de provincie bekend is dat sommige Noord-Hollanders klagen over 'extra vluchten'. "Er mogen 29.000 nachtvluchten worden uitgevoerd, maar het zijn er 3.000 meer. Daar zijn bewoners boos over."