Ga naar Content

Krommenieër ontpopt zich van tourguide tot acteur in Spaanse bioscoopfilm

NOORD-HOLLAND Brian Teuwen uit Krommenie dacht een vriendin uit de brand te helpen door mee te werken aan haar film. Dat het zo'n groot succes zou worden en in de Spaanse bioscopen zou gaan draaien, was een grote verrassing.

De Noord-Hollander, die nu al vijf jaar in Barcelona woont, heeft nul acteerervaring. "Toen ze me vroeg om in haar film te spelen, zei ik ook: zou je dat wel doen? Maar ze zei dat ze de rol helemaal naar mijn persoonlijkheid had geschreven. Toen heb ik het maar gedaan."

De film 'Bittersweet Days' gaat over een Nederlandse extraverte fotograaf die in Barcelona komt wonen en huisgenoot wordt van de Spaanse Julia. "Daar ontstaat dan iets", vertelt Brian geheimzinnig. "Maar wát, dat moet je natuurlijk zelf gaan zien."

Lees ook: Piloot Eva vliegt passagiers door Europa en is beroemd op Instagram

Programmamaakster Eline Boshuizen zoekt Brian op in Barcelona voor NH De Wereld Rond en neemt een kijkje in zijn leven. Meer zien? Bekijk deze en vorige afleveringen hier terug. In de laatste aflevering van NH De Wereld Rond, volgende week, is Eline ook nog bij Brian op bezoek. En vergeet Eline niet te volgen via Instagram.

Foto: NH De Wereld Rond