Ga naar Content
Sport

Belangrijke overwinning Nederlands elftal op Bulgarije

3 september 2017, 21.54 uur · Aangepast 3 september 2017, 22.11 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

AMSTERDAM Het Nederlands elftal heeft de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd met Bulgarije gewonnen. Dankzij twee assists van Amsterdammer Daley Blind en van de in de hoofdstad geboren Quincy Promes won Oranje met 3-0. Door de overwinning klom Oranje naar de derde plaats in groep A. Oranje moet minimaal tweede worden om volgend jaar de kans op een ticket voor Rusland te behouden.

Davy Pröpper opende al in de zevende minuut de score op aangeven van Blind. Arjen Robben verdubbelde de voorsprong in de 67e minuut door met de knie een voorzet van Blind binnen te glijden. Twee minuten later kwam Bulgarije terug via Georgi Kostadinov. Pröpper zorgde tien minuten voor tijd, uit een voorzet van Promes, voor de 3-1.

Oranje heeft drie punten minder dan Zweden, de voornaamste rivaal in de strijd om de tweede plaats. De Zweden beschikken ook over een aanzienlijk beter doelsaldo, dat beslissend is bij een gelijk puntentotaal. Oranje sluit de kwalificatiereeks volgende maand af tegen Wit-Rusland (uit) en Zweden (thuis).

Opstelling Nederland: Cillessen; Tete, De Vrij, Hoedt, Blind; Wijnaldum, Pröpper (Van Ginkel/86), Vilhena; Robben, Janssen, Promes

Opstelling Bulgarije: Iliev; S.Popov, Bozjikov, Terzjev, Zajev; Zegirov (G.Milanov/46), Tsjotsjev, Kostadinov, Tsvetkov (Slavshev/25), Manolev (Galabinov/60); I.Popov