FC Volendam nog altijd zonder overwinning

3 september 2017, 15.22 uur · Aangepast 3 september 2017, 17.16 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Henk Jan Dijks

VOLENDAM Het met twee uur vervroegde duel tussen FC Volendam en SC Cambuur is met 1-0 gewonnen door de bezoekers. De ploeg van Misha Salden wacht daardoor nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen.

De eerste helft kenmerkte zich door slordigheden van beide partijen. Vele overtredingen werden door scheidsrechter Jeroen Manschot bestraft met een gele kaart. De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Linksback Xander Houtkoop sneed door de Volendamse-defensie, maar zag zijn inzet tot hoekschop worden verwerkt door Hobie Verhulst.

De thuisploeg was het tweede deel van het eerste bedrijf de bovenliggende partij. Dylan Mertens, spelend voor de zieke Kevin Visser, kreeg de grootste mogelijkheid, maar een lage voorzet van Luis Pedro werd door Visser naast geschoten.

Kevin van Kippersluis
Bij SC Cambuur kwam na de pauze Kevin van Kippersluis binnen de lijnen. De aanvaller vertrok op de laatste dag van augustus naar Leeuwarden omdat hij daar meer kans maakt om op '10' te kunnen spelen. Vorig seizoen was Van Kippersluis in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur nog trefzeker voor de Volendammers.

Voorsprong SC Cambuur
Een overtreding van Rodney Antwi op het rand van het strafschopgebied kwam de thuisploeg duur te staan. De resterende vrije trap werd door Houtkoop benut. De bal draaide af van Verhulst en was daardoor onhoudbaar voor de doelman.

De thuisploeg kreeg een paar kansen op de gelijkmaker, maar Kees Kwakman (kluts) en Luis Pedro (zijnet) konden deze kansen echter niet benutten. Een aanvallende wissel van FC Volendam gaf uiteindelijk SC Cambuur de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar Alvin Daniels en Justin Mathieu faalden.

In de vijf minuten blessuretijd bleef een Volendams slotoffensief uit. Een pegel van Joev Veerman ging ruim over het doel en was tekenend voor de aanvallende impulsen van FC Volendam. Na drie wedstrijden staan de Volendammers op de 17e positie met één punt. SC Cambuur stijgt naar de twaalde positie.

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Evers (Betti/69), Schilder, Schouten (Runderkamp/80), Kok; Veerman, Mertens, Kwakman; Pedro, Ten Den, Antwi (Doodeman/86)

Opstelling SC Cambuur: Bertrams; Van Wermeskerken, El Baad (Van Kippersluis/46), Steenvoorden, Schilder, Houtkoop; Boerlage (Mannes/88), Barto, Schils; Daniels, Kallon (Mathieu/63)