Ga naar Content
Noord-Holland

Arrestatieteam valt woning binnen en houdt zeven nepagenten aan

2 september 2017, 14.51 uur · Aangepast 8 september 2017, 12.09 uur
Door: · Foto: Shutterstock

BERKHOUT De politie heeft afgelopen nacht zeven mannen aangehouden die zich voordeden als agenten in Koggenland. Uiteindelijk moest er een arrestatieteam aan te pas komen om de groep in te rekenen.

Rond 04.40 uur kreeg de politie een melding dat nepagenten een soort verkeerscontrole hadden gehouden in Koggenland. Automobilisten zouden aan de kant zijn gezet door de groep mannen, van wie er één een soort politie-uniform zou hebben gedragen. Toen de politie op de plek aankwam, bleken de mannen al weg te zijn.

Schieten
Uiteindelijk bleek dat de groep zich ophield in een woning in Berkhout, meldt de politie. Op het moment dat de agenten hier arriveerden, dreigde één van de mannen op de hen te gaan schieten.

Daarop werd direct een arrestatieteam opgetrommeld, dat de woning binnenging en de mannen in de boeien sloeg. Het merendeel van de verdachten is afkomstig uit Koggenland en omgeving. Tijdens het doorzoeken van het huis werd ook nog een nepwapen aangetroffen.

Slachtoffers
De verdachten zitten vast en in het kader van het onderzoek is de politie op zoek naar meerdere mensen die vannacht in de omgeving Koggenland aan de kant zijn gezet door de groep nepagenten. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.