Ga naar Content
Noord-Holland

Shoarmazaak voor ogen medewerker verwoest door joyrider: "Auto kwam recht op ons af"

1 september 2017, 11.26 uur · Aangepast 1 september 2017, 12.10 uur
Door: · Foto: NieuwsFoto / Intervisual Studio / Beeldbewerking NH

ZANDVOORT Munaf Kheidher staat nog te trillen op zijn benen. Terwijl hij vannacht voor zijn shoarmazaak aan de Passage stond te praten, kwam er ineens een joyrider de straat in scheuren, die met hoge snelheid zijn winkel aan gort reed.

"We hoorden in de verte al een heel hard geluid en sirenes van de politie", vertelt hij. Kheidher zag daarna hoe er een auto kwam aanscheuren en de automobilist al direct in de bocht de macht over het stuur verloor. "De auto kwam recht op ons af."

Alles is kapot
Kheidher wist zelf op tijd weg te springen en ook zijn collega binnen in de zaak heeft heel veel geluk gehad. "Hij was net een klant naar onze wc in de kelder aan het begeleiden, toen de auto binnenreed. Gelukkig kon hij daardoor grotendeels ontsnappen, want alles is kapot binnen. Voor hetzelfde geld was hij dood."

Lees ook: Jonge joyrider rijdt shoarmazaak in puin in Zandvoort

Helemaal ongeschonden wist de man het pand niet te verlaten: hij raakte gewond aan zijn been en is meegenomen naar het ziekenhuis. "We zijn echt heel erg geschrokken. Er is gigantisch veel schade, ik ben echt in shock."

De jonge joyrider wist in eerste instantie te ontsnappen, maar is later gepakt door agenten. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Zandvoort, die de auto van een van zijn ouders had meegenomen voor een nachtelijke rit. Een eveneens minderjarige passagier wist te vluchten. 

Video #169483