Ga naar Content
Noord-Holland

Recordfiles rond Amsterdam: zelfs lokale wegen muurvast

31 augustus 2017, 19.35 uur · Aangepast 1 september 2017, 11.57 uur
Door: · Foto: ANWB/VID

AMSTERDAM Nog voor de avondspits écht is losgebarsten, is het rondom Amsterdam alweer gekkenhuis op de wegen. Volgens de Verkeersinformatiedienst kunnen we vanavond rekenen op de zwaarste avondspits sinds de afsluiting van de A10 West.

Niet alleen de werkzaamheden, maar ook een aantal ongelukken zorgen voor flinke vertragingen op de snelwegen. Maar vooral ook de S- en N-wegen staan muurvast. Om 18.00 uur stond er al meer dan 70 kilometer file rond de hoofdstad en automobilisten moeten rekening houden met lange vertragingen. 

Volgens de VID zijn de files na 20.00 uur vanavond pas opgelost. Dit komt omdat de afritten ook overbelast raken door het vele verkeer. Hierdoor staan de wegen in de stad ook vast. 

Lees meer: Nooit eerder vertoond in augustus: 64 kilometer file rond Amsterdam

Het vorige record werd dinsdagavond verbroken, toen stond er 64 kilometer file. Rijkswaterstaat liet vanmiddag weten dat de afsluiting niet tot maandag duurt, maar dat de snelweg zaterdag alweer open kan.

Wow: totaal 70,9 (ja, we zijn precies) kilometer file bij Amsterdam. Zelfs lokale wegen staan muurvast... A10 pic.twitter.com/522sCfMFk9

— VID (@vid) 31 augustus 2017