Ga naar Content
Noord-Holland

Ook toeristische attracties in Amsterdam mogelijk extra beveiligd tegen aanslagen

31 augustus 2017, 18.45 uur
Door: · Foto: ANP

AMSTERDAM (AT5) De gemeente Amsterdam onderzoekt welke maatregelen kunnen worden genomen bij toeristische attracties om de kans op een aanslag te verkleinen. Het gaat onder andere om fysieke maatregelen, om bijvoorbeeld wachtrijen te beschermen. Maar ook organisatorische maatregelen, zoals het verkleinen van de wachtrijen.

De driehoek, bestaande uit de burgemeester, de officier van justitie en de hoofdcommissaris van de politie, heeft een gesprek gehad met vertegenwoordigers van drukke attracties in de stad, zoals de Heineken Experience. Het gesprek was er naar aanleiding van de aanslag in Spanje.

Aanvullende maatregelen
Tijdens het gesprek is er geconstateerd dat er aanvullende maatregelen genomen kunnen worden op locaties als de Heineken Experience en het Museumplein. Om welke maatregelen het precies gaat en op welke locaties deze komen, wordt in de komende weken onderzocht. Ook is er afgesproken dat de toeristische attracties samen met de politie en hulpdiensten gaan oefenen op bedreigende situaties als een aanslag.

Lees ook: Ondernemers Kalverstraat willen paaltjes om aanslag te voorkomen

Afgelopen vrijdag kwam al naar buiten dat de stad onderzoek doet naar fysieke maatregelen op drukke plekken als de Kalverstaat.