Ga naar Content
Sport

Turner Casimir Schmidt naar WK in Montreal

31 augustus 2017, 15.33 uur · Aangepast 31 augustus 2017, 15.53 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Henk Jan Dijks

HAARLEMMERMEER Turner Casimir Schmidt van SV PAX Haarlemmermeer is door bondscoach Van Bokhoven aangewezen voor het WK turnen in het Canadese Montreal.

De selectie van Schmidt is geen verrassing: tijdens de kwalificatiewedstrijd op 19 augustus voldeed hij aan de WK-limiet op het onderdeel vloer. In totaal waren er bij de mannen zes turners die een limiet haalden en Nederland mag maximaal zes turners afvaardigen. Naast Casimir Schmidt zijn dat Bart Deurloo, Frank Rijken, Bram Verhofstad, Boudewijn de Vries en Epke Zonderland.

Lat hoog
Bondscoach Bram van Bokhoven: "Ik ben erg tevreden over deze groep turners. Zij hebben allemaal goede progressie geboekt in hun programma. Ik heb de lat hoog gelegd voor de jongens, met Tokio 2020 op komst. Als wij in Tokio onze doelstelling willen halen, moeten we nu al hele scherpe limieten hanteren."

Op de meerkamp haalde geen enkele Nederlander de limiet voor het WK, waardoor Nederland geen all-rounder naar Montreal stuurt. Het WK begint op 2 oktober en duurt een week.

Lees ook: 'Casimir Schmidt haal WK-limiet op vloer'