Ga naar Content
Noord-Holland

Reddingsbrigade beleeft zeer drukke week: bijna 800 keer in actie

28 augustus 2017, 18.30 uur · Aangepast 28 augustus 2017, 18.55 uur
Door: · Foto: Reddingsbrigade Nederland

NOORD-HOLLAND Het mooie weer van de vorige week zorgde ervoor dat Noord-Hollanders de afgelopen dagen massaal op het strand te vinden waren. Dat betekende ook dat de Reddingsbrigade daarom de drukste week van de zomer tot nu toe beleefde.

Op verschillende plekken in Noord-Holland moesten de vrijwilligers met spoed hulp bieden aan mensen die in problemen waren gekomen in het water: zo moesten lifeguards voor de kust van Texel en Den Helder meerdere zwemmers uit het water redden.

Omgeslagen boot
In Wijk aan Zee wist de Reddingsbrigade opvarenden van een omgeslagen bootje uit het water te krijgen en in IJmuiden kwamen onder meer enkele surfers in de problemen: door de oostenwind die daar stond, konden zijn niet zelfstandig terugkomen op het strand.

Lees ook: Reddingsbrigade Egmond aan Zee waarschuwt: "Blijf weg bij muien!"

Ook een hond die niet zelfstandig meer uit de zee bij Den Helder wist te komen, is dankzij de lifeguards veilig op het droge gekomen. 

Bijna 40 levensbedreigende situaties
In totaal moesten de vrijwilligers van de organisatie maar liefst 783 keer in actie komen de afgelopen week. Volgens de Reddingsbrigade waren 38 situaties daarvan levensbedreigend.