Ga naar Content
Noord-Holland

Asbest vrijgekomen bij vernietigende brand in bedrijfspand Noord-Scharwoude

28 augustus 2017, 01.56 uur · Aangepast 29 augustus 2017, 00.31 uur
Door: · Foto: Maurice Amoureus

NOORD-SCHARWOUDE Een bedrijfspand aan de Oostelijke Randweg in Noord-Scharwoude is vannacht compleet in vlammen opgegaan na een zeer grote brand. Daarbij is ook asbest vrijgekomen.

De brand brak iets voor 23.30 uur uit, waarna de vlammen zich al snel verspreidden en het dak van de loods bezweek in de vuurzee. Het pand kan als verloren worden beschouwd.

Even leek het vuur ook over te slaan naar naastgelegen gebouwen, maar dat wist de brandweer, die met vier blusvoertuigen en twee hoogwerkers aanwezig was, te voorkomen.

Vuurwerk
Omwonenden hoorden al snel na de eerste vlammen knallen en zijn daarom op afstand gehouden door de hulpdiensten. Ook werd er in eerste instantie gedacht dat er vuurwerk in het pand lag opgeslagen, maar dat kon de eigenaar al snel ontkrachten.

Ook de drie woningen die naast het terrein liggen konden op tijd worden ontruimd. De bewoners van twee huizen mochten in de loop van de nacht zelfs al terugkeren.

Rond 1.30 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. Er zal in de komende uren nog worden nageblust.

Asbest
Bij de brand is ook asbest vrijgekomen, dat in het dak van het pand zat. De asbest heeft zich verspreid over het terrein, maar is niet terechtgekomen op de openbare weg. 

In verband met de hevige rookontwikkeling werd er door de woordvoerder van de Veiligheidsregio aangeraden ramen en deuren te sluiten.