Ga naar Content

Ronald Snijders vermaakt publiek in bloedhete Uitmarkt-tent: "Ik vind mezelf vooral absurdistisch"

AMSTERDAM "Als je niet het gelul van kappers wil, moet je gewoon gaan zitten en zeggen: 'houd het kort!'" Het is één van de grappen die absurdist Ronald Snijders ten tonele brengt tijdens zijn Uitmarkt-show. Hij vermaakt zijn publiek vandaag met liedjes, anekdotes, nieuwe woorden en opmerkelijke invallen.

Het toegestroomde publiek lijkt de show, ondanks de warmte, te waarderen. Snijders wordt 'hilarisch' en 'woordkunstenaar' genoemd. "Ik noem mezelf eigenlijk altijd absurdist. Ik wil zoveel mogelijk onmogelijkheden bij elkaar zetten en dat doe ik voornamelijk met taal. Je kan het op zoveel verschillende manieren interpreteren en dat doe ik dan ook vaak."

Lees ook: Jeuk en zalf bij kleinkunst-optreden Kirsten van Teijn: "Mensen moeten leren om niet meteen te krabben"

Zoals het woord 'schoonmaakbagatellisator'. "Dat is iemand die betaald wordt om tegen anderen te zeggen dat het wel meevalt met de rommel in hun huis", aldus Snijders. "Soms bedenk ik dat soort rare woorden zelf, maar het gebeurt ook wel eens dat je iets verkeerd verstaat en er dan over na gaat denken wat het kan zijn."

'Enorme rij'
De cabaretier vindt het altijd leuk om op de Uitmarkt te staan. "Het is vooral fijn dat er altijd een enorme rij staat. Er zitten ook veel mensen in de tent die normaal geen kaartje voor mij zouden kopen, maar nu denken 'ach, het is toch gratis'. En die komen dan misschien toch naar m'n theatershow."

Foto: NH / AT5