Ga naar Content

Jeuk en zalf bij kleinkunst-optreden Kirsten van Teijn: "Mensen moeten leren om niet meteen te krabben"

AMSTERDAM Cabaretière Kirsten van Teijn heeft al haar hele leven jeuk door eczeem. Niet zo gek dus dat dit allesoverheersende thema in haar leven ook centraal staat in haar nieuwe show 'Zalf', waar ze vandaag een gedeelte van liet zien op de Uitmarkt. "Jeuk is een metafoor voor heel veel dingen."

Na bijna drie maanden stilzitten gaat Van Teijn eindelijk weer optreden. "Ik heb maandenlang ijsjes gegeten", lacht ze. "M'n keelamandelen moesten eruit, dus dat was mijn zomer. Maar vanaf oktober sta ik weer in de theaters met m'n nieuwe show." 

Lees ook: Ontroering en humor in nieuw repertoire kleinkunst-senioren Yentl en de Boer

Die gaat over jeuk en alles waar je jeuk van kan krijgen, zoals irritaties over mensen en de wereld in z'n algemeen. "Zoals je kan zien zit ik onder het eczeem en dat is al m'n hele leven zo. Ik zeg altijd: ik was een schrale baby met billetjes. Ik heb geleerd om de kriebel te negeren, zodat ik niet ga krabben. En dat is ook mijn pleidooi voor deze show: laten we wat meer zalf smeren in plaats van meteen alles open te krabben."

Grenzen opzoeken
Met haar nieuwe show probeert de cabaretière de grenzen wat meer op te zoeken. "Kleinkunst en cabaret is aan het verbreden en ik wil die brug ook slaan. Ik merk ook dat de Nederlanders de grenzen wat meer loslaten. Het wordt wat absurdistischer, zoals bij de Belgen. Ook ik ben aan het zoeken naar die grenzen." 

Foto: NH