Ga naar Content
Sport

Jetse Bol uit Avenhorn grijpt naast rode leiderstrui in de Vuelta

23 augustus 2017, 19.55 uur · Aangepast 23 augustus 2017, 23.00 uur
Door: · Foto: NH / Thomas Brood

ALCOSSEBRE Wielrenner Jetse Bol greep vandaag naast de rode leiderstrui in de Vuelta. De 27-jarige renner uit Avenhorn had de trui even virtueel in handen, maar verloor bij de slotklim dusdanig veel dat de rode trui buiten bereik blijft.

Bol finishte in deze vijfde etappe als achtste op 2.04 minuten van de nummer één, Alexey Lutsenko. 

"In de afdaling van de voorlaatste beklimming begon het 'linkeballen' tussen de koplopers, en dat pakte niet zo goed voor mij uit. Maar ik ben tevreden met het resultaat, al was ik wel vertrokken met de bedoeling de rit proberen te winnen. Er waren echter te veel mannen in de vluchtgroep die beter dan ik omhoog fietsten", aldus Bol, die een aflopende verbintenis heeft bij de Colombiaanse ploeg Manzana-Postobón. Hij kan blijven, maar houdt alle opties open. "Ik moet wel zeggen dat ik niet per se weg hoef, maar zie wel of er nog interesse komt. Ik heb in het verleden al drie jaar in de WorldTour gereden, maar moet gelijk toevoegen dat ik in het eerste halve seizoen bij deze ploeg veel meer plezier heb gehad dan in die drie jaar ervoor."

De ploeg van Bol, de Colombiaanse Manzana Postobon ploeg,kreeg  heel verrassend een wildcard voor de Vuelta. "Zeven van de negen renners hebben nog nooit een grote ronde gereden. Het zou mooi zijn als wij met negen man de Vuelta uitrijden", zei Bol vorige week nog.

Tot een paar jaar geleden fietste Bol nog op amateurniveau. Dat hij vandaag in een ontsnapping zat en het er even op leek dat hij de leiderstrui zou gaan pakken, is een mooie prestatie voor de Noord-Hollander.