Ga naar Content
Sport

Marc Overmars: "Er vertrekt niemand meer bij Ajax"

23 augustus 2017, 14.24 uur · Aangepast 23 augustus 2017, 14.39 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe

AMSTERDAM Marc Overmars blijft bij zijn standpunt dat er geen speler meer mag vertrekken bij Ajax. Ook een astronomisch bod doet de directeur spelersbeleid van de Amsterdamse club niet van mening veranderen.

Overmars wil niet reageren op een bericht van De Telegraaf dat AS Monaco een bod van meer dan 50 miljoen euro op Kasper Dolberg heeft uitgebracht. De kampioen van Frankrijk is op zoek naar een opvolger voor Kylian Mbappé vanwege het aankomende vertrek naar Paris Saint-Germain. De 19-jarige spits uit Denemarken zou een van de kandidaten zijn.

Gezamenlijk besluit
De directeur spelersbeleid was vorige week duidelijk na de transfer van Davinson Sánchez naar de Spurs en ziet geen reden om op zijn voornemen terug te komen. "Toen we op dit enorme bedrag uitkwamen en duidelijk was dat Davinson zou vertrekken, heb ik met mijn collega's binnen de clubleiding overlegd over de komende weken", stelde Overmars. "We hebben gezamenlijk besloten dat voor ons de transferperiode, wat betreft uitgaande transfers, nu gesloten is. Wij laten niemand meer gaan."

80 miljoen inkomsten
Ajax verkocht deze zomer Sánchez, Davy Klaassen, Jairo Riedewald en Kenny Tete voor ruim 80 miljoen euro. Luis Manuel Orejuela en Benjamin van Leer arriveerden voor ruim 4 miljoen euro in Amsterdam. Klaas-Jan Huntelaar kwam transfervrij over en nieuweling Dennis Johnsen, voor ruim 2 miljoen overgekomen van sc Heerenveen, speelt voorlopig voor Jong Ajax.

Lees ook: Ajacied Orejuela heeft eindelijk werkvergunning

Maximilian Wöber
Maximilian Wöber tekent deze week nog een contract in Amsterdam. De 19-jarige verdediger van Rapid Wien gaat Ajax zo'n 7 miljoen euro kosten. Daarnaast werkt Ajax aan een terugkeer van Siem de Jong, die na een seizoen op huurbasis bij PSV te hebben gevoetbald nog drie jaar bij Newcastle United onder contract staat.

Lees ook: Ajax wil Siem de Jong terughalen