Ga naar Content

Kimberly Jones: 'softbal liefde van mijn leven'

HAARLEM Op de velden van Sparks en Onze Gezellen in Haarlem strijden vrouwelijke softballers deze week om de Europa Cup, de hoogste Europese club-eer.

Eén van de deelnemende Nederlandse ploegen is, naast Sparks, Terrasvogels uit Santpoort-Zuid. Het team is door een goede start van het toernooi één van de kanshebbers op een plaats in de finale aanstaande zaterdag.

Mocht het zover komen, dan dankt Terrasvogels dat aan de mix van jeugdige en meer ervaren speelsters die alles opzij zetten voor het softbal. Eén van hen is Kimberly Jones (24), de Alkmaarse die tegenwoordig in Amsterdam woont. Softbal zit haar in het bloed, ze staat ermee op en gaat ermee naar bed. Dat is niet zo vreemd, ze komt uit een nest dat zijn oorsprong vindt op Aruba, waar kinderen honk- en softbal met de paplepel wordt ingegoten.

Jones speelde jaren bij Alcmaria Victrix voordat ze de overstap maakte naar Terrasvogels. Ze maakt deel uit van de Nederlandse selectie waarmee ze de Olympische Spelen in Tokio wil halen. Meer nog dan door haar tactisch inzicht blinkt Jones uit door haar bezetenheid. "Het is een prachtige sport. Het teamgevoel, de 'place', de acties, de tactiek. Het is niet zo maar een spelletje, je kan er prachtige acties mee maken. Het is de liefde van mijn leven."

Foto: