Ga naar Content
Noord-Holland

Dronken jongeren op de vuist na feest in Castricum

23 augustus 2017, 12.49 uur · Aangepast 23 augustus 2017, 18.14 uur
Door: · Foto: Google Street View

CASTRICUM De politie in Castricum heeft in de nacht van maandag op dinsdag de handen vol gehad aan beschonken agressieve jongeren. Na sluitingstijd ontstond er een grimmige sfeer op straat. Vervolgens braken er vechtpartijen uit.

Volgens een woordvoerder van de politie ontstonden de 'vecht-, duw- en trekpartijtjes' rond 02.00 uur op de Dorpsstraat. De jongeren waren overduidelijk onder invloed van alcohol en keerden zich tegen een handjevol agenten. Omdat het uit de hand dreigde te lopen, riepen zij assistentie van collega 's van meerdere politiekorpsen in. 

De agenten vormden samen met de portiers van verschillende kroegen een linie en dreven de jongeren richting het station. Nadat er ook nog een politiehelikopter was ingezet, keerde rust langzaam maar zeker terug. 

De jongeren komen uit Heemskerk, Alkmaar, Castricum en Uitgeest. Er zijn geen aanhoudingen verricht, aldus de woordvoerster. 

Geweigerd
De organisatie laat weten dat het ging om een 16+-feest. Daarbij krijgen jongeren aan de deur een bandje. Wie jonger is dan 18 kan alleen frisdrank bestellen, wie 18 jaar of ouder is mag wel alcohol bestellen. 

De groepen jongeren die op de vuist zijn gegaan, waren eerder al geweigerd aan de deur, vertelt organisator Bram Tabak. Toen zij hun laatste bus hadden gemist, ging het mis.