Ga naar Content
Noord-Holland

Naakte toerist sluit zichzelf buiten

22 augustus 2017, 19.03 uur · Aangepast 22 augustus 2017, 19.36 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AMSTERDAM Een man met alleen een handdoekje om zijn middel heeft zich onlangs buitengesloten op de Pieter Langendijkstraat in Amsterdam.

De politie kreeg tijdens een nachtdienst een melding over een man die zich verward gedroeg. Toen agenten op het opgegeven adres aankwamen, vonden ze een toerist die slechts in een handdoek gewikkeld op straat stond. 

"De man was zichtbaar in paniek en verklaarde te verblijven in één van de woningen", schrijft de politie op Facebook. "Hij vertelde dat hij was geschrokken en de woning uit was gerend. Maar de sleutels van de man lagen nog in de woning en de deur was dichtgevallen."

Helaas was het nog niet zo makkelijk om de man de woning in te helpen. De buren waren allemaal weg. Een slotenmaker bellen, was geen optie, omdat dan ook het slot van de centrale deur van het gebouw moest worden vervangen. Daardoor zouden de andere bewoners van het pand ook nieuwe sleutels moeten krijgen voor ze naar binnen zouden kunnen. 

Hulplijn
De enige manier om de man te helpen was door achterom naar de tweede verdieping te klimmen, waar de balkondeur openstond. Omdat dat te hoog was om met een normale trap te komen of om naartoe te klimmen, werd de brandweer ingeschakeld. "Gelukkig konden wij ook een hulplijn inschakelen!"

Die heeft de agenten met een ladderwagen naar het balkon gebracht, waarna zij de voordeur van binnenuit konden openen. Waar de man van was geschrokken, is niet bekend. Zodra de man de woning weer in kon, ging het weer goed met hem. "Eind goed, al goed."