Ga naar Content
Noord-Holland

'Onverlaat' legt populaire kermisattractie Wervershoof lam door druk op noodknop

22 augustus 2017, 14.14 uur · Aangepast 22 augustus 2017, 14.25 uur
Door: · Foto: Anja Karsten

WERVERSHOOF De populaire attractie Breakdance op de kermis in Wervershoof ligt al een paar dagen stil. Dat komt doordat 'een of andere onverlaat die waarschijnlijk grappig wilde doen' zondagavond op de noodknop heeft gedrukt, waardoor de attractie abrupt plat werd gelegd.

Sindsdien is de attractie kapot, meldt nieuwspartner Medemblik Actueel. Voorzitter Arjan Blokker van de Stichting Behoud Nederlandse Kermissen bevestigt het nieuws tegenover NH Nieuws. Hij laat weten dat de printplaten van de computer van de attractie defect zijn gegaan door de druk op de knop. 

De exploitant van de Breakdance heeft hierdoor een aardige schadepost opgelopen, gaat Blokker verder. "Ik hoop echt dat mensen die zoiets in een vlaag van verstandsverbijstering doen, gaan beseffen wat de consequenties zijn."

'Vandaag weer open'
Inmiddels heeft de exploitant nieuwe onderdelen opgehaald in België en wordt er op dit moment hard gesleuteld om de attractie weer te laten draaien. Er wordt gehoopt dat de Breakdance later vandaag weer open kan. Dat is zowel voor de exploitant als het publiek te hopen, aldus Blokker. "Op een goede dag kan de Breakdance zomaar duizend man trekken."