Ga naar Content
Noord-Holland

Omstanders redden inzittenden: "Anders meer dan vermoedelijk verdronken"

22 augustus 2017, 13.29 uur · Aangepast 22 augustus 2017, 15.54 uur
Door: · Foto: HFV PHOTO SERVICES

NIEUW-VENNEP Meerdere auto's hebben vanmorgen op de A4 richting Amsterdam ter hoogte van Nieuw-Vennep elkaar met hoge snelheid geraakt. Hierbij belandde één auto in het water en een andere auto op z'n kop op het wegdek.

Een traumahelikopter werd opgeroepen ter assistentie bij het ongeluk. Volgens een agent ter plaatse speelden omstanders een grote rol bij het reddingsactie. Zij doken het water in om de inzittenden uit de auto te halen. "Als ze het niet gedaan hadden, waren er meer dan vermoedelijk twee mensen verdronken", vertelt de agent, Hans van Rooijen, aan NH Nieuws.

"Je kunt de omstanders zeker helden noemen", gaat hij verder. "Een van hen trok de stoute schoenen aan en dook in het water toen hij zag dat de auto daarin terecht was gekomen. Toen volgden er meer. Met vier of vijf man hebben ze de auto, die op zijn kop lag, weten te kantelen."

"Een van hen grijpt in het water en krijgt een hoofd te pakken. Hij haalt het omhoog en tegelijkertijd komt ook de tweede inzittende boven water. En zo worden ze eigenlijk met z'n tweëen gered door vier, vijf omstanders."

Ziekenhuis
Van Rooijen weet niets over letsel, maar weet wel dat zowel de twee inzittenden uit de auto die in het water lag, als de inzittenden van de auto die op z'n kop op de weg terechtkwam, naar het ziekenhuis zijn gebracht. "Van letsel weet ik niks." Eerder vandaag liet een woordvoerder van de politie weten dat in ieder geval een van de slachtoffers letsel heeft opgelopen.

Verkeer richting Amsterdam heeft enige tijd hinder ondervonden van het onderzoek en bergingswerkzaamheden die plaatsvonden. Die vertraging is nu opgelost.