Ga naar Content

Populair truckerscafé gaat na 32 jaar sluiten: "Wat moeten we nu?"

BEVERWIJK Het is een klap in het gezicht voor veel chauffeurs. Na 32 jaar stopt hun truckerscafé in de haven van Beverwijk. Het gevecht van uitbater Co de Groot tegen longkanker is bijzonder succesvol, maar eist z'n tol op de werkvloer.

"Uiteindelijk was de keuze makkelijk om te zeggen dit kan niet meer", vertelt medeuitbater Ilona van Vegten aan NH Nieuws. "Nu komen er ook mensen naar je toe die zeggen 'hij is nu toch weer beter?'. Dat is wel zo, maar zijn conditie is nog niet compleet op peil. Dat kan nog een jaar of twee langer duren. Dan zou ik het café nog langer in m'n eentje moeten runnen. Dat gaat niet."

Het is niet alleen het donkerbruine café. Boven runnen ze ook nog een hotel. Als Ilona aankondigt dat 31 augustus de laatste dag wordt, zijn de reacties overweldigend.

"Zelfs in Frankrijk wordt er over je gepraat", aldus Ilona. "In Zeeland, in Limburg, in Groningen, overal wordt er gepraat 'de Wijkerhaven gaat sluiten. Wat moeten we nu als we in Noord-Holland zijn?' Het is bizar."

De truckers zelf hebben er geen woorden voor. "Hoe vaak kom ik hier niet. Elke dag denk ik wel", zegt een klant. Een ander zegt: "Het is een verschrikking, ik zou niet weten waar ik nu heen moet."

Foto: NH Nieuws