Ga naar Content
Noord-Holland

Reddingsbrigade Den Helder redt 13 mensen uit het water

21 augustus 2017, 23.01 uur · Aangepast 21 augustus 2017, 23.11 uur
Door: · Foto: Reddingsbrigade Den Helder

DEN HELDER De Reddingsbrigade Den Helder moest vandaag meerdere malen in actie komen om zwemmers te helpen die voor de kust van Den Helder in problemen waren gekomen. In totaal zijn er dertien mensen gered, waarvan er twee naar het ziekenhuis moesten.

"Het was erg druk op het strand vandaag", vertelt Maarten de Jonge van de Reddingsbrigade aan NH Nieuws. "Daarbij kwam ook nog eens dat het de laatste dagen hard gewaaid heeft vanuit het zuidwesten, wat altijd zorgt voor veel muien en sterke stromingen."

Lees ook: Reddingsbrigade Egmond aan Zee waarschuwt: "Blijf weg bij muien!"

De Reddingsbrigade stond met een groot team klaar om zwemmers te waarschuwen, maar dat mocht niet overal baten. "Er waren toch wat mensen te ver de zee in gegaan", vertelt De Jonge.

"Vanmorgen waren we al aanwezig bij negen reddingen en aan het einde van de dag moest we uitrukken voor vier jongemannen van 19 jaar, van wie er twee zelfs naar het ziekenhuis moesten."

Voor de komende dagen verwacht de Reddingsbrigade minder problemen. "Het wordt mooier weer, dus het zal zeker druk worden, maar de zuidwestenwind blijft uit, dus ik verwacht minder sterke stromingen."

Foto: Reddingsbrigade Den Helder