Ga naar Content
Noord-Holland

Brandweerwagen onderweg naar ongeluk crasht op kruispunt, automobilist bekneld

21 augustus 2017, 19.06 uur · Aangepast 21 augustus 2017, 22.06 uur
Door: · Foto: Davey Photography/Jasper Meekel

HAARLEMMERMEER Brandweerlieden die onderweg waren naar een ongeval op de N201, zijn onderweg zelf ook gecrasht. Bij dat ongeluk is de bestuurder van een personenauto gewond geraakt.

Het ongeluk gebeurde op het kruispunt van de N201 met de Cargo Entrance bij Schiphol-Rijk. Een woordvoerder van de veiligheidsregio laat weten dat de betrokken brandweerlieden ongedeerd zijn gebleven.

De gewonde automobilist zat enige tijd bekneld in het verwrongen wrak. Nadat de brandweer hem had bevrijd door het dak van zijn auto te knippen, is hij voor medische zorg naar het ziekenhuis gebracht. 

De gecrashte brandweerauto was onderweg naar een ander ongeluk, verderop op de N201. Daar waren twee auto's op elkaar gebotst, waarbij één van de betrokkenen armletsel heeft opgelopen. Omdat na het ongeluk één van de auto's begon te roken, werd uit voorzorg de brandweer die kant opgestuurd.  

Hinder
Het ongeluk leverde veel hinder op voor het overige verkeer. De N201 was enkele uren in beide richtingen afgesloten. Inmiddels is het kruispunt weer vrijgegeven.  

#N201 is in beide richtingen DICHT bij Schiphol-Rijk. Volgens @112meerlanden botsing tussen auto en brandweer. pic.twitter.com/H7eYLzjWsb

— VID (@vid) August 21, 2017
Foto: Davey Photography/Jasper Meekel