Ga naar Content
Noord-Holland

Grote brand op volkstuincomplex in Huizen: politie spreekt van brandstichting

21 augustus 2017, 08.39 uur · Aangepast 21 augustus 2017, 13.56 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio

HUIZEN Bij een grote uitslaande brand op een volkstuincomplex in Huizen is een grote gemeenschappelijke schuur in vlammen opgegaan. In de ruimte lagen tal van machines en toebehoren voor het complex opgeslagen. Na onderzoek meldt de politie dat het om brandstichting gaat.

De schuur en de inhoud kunnen volgens een woordvoerder als verloren worden beschouwd. Rond 01.00 uur brak de brand aan de Friese Wal uit. Omstanders werden op afstand gehouden omdat op het terrein ook gasflessen aanwezig waren. Twee van die gasflessen zijn ook ontploft, wat de schade nog groter maakte.

Een kas naast de schuur werd ook door de uitslaande brand getroffen. 

In de vroege ochtend ontstond er ruim een kilometer verderop ook een brand in het winkelcentrum Oostermeent. Daar was de brandweer snel bij en bleek de schade minder groot. Toch is de binnenkant van de getroffen kapperszaak volgens een woordvoerder volledig zwartgeblakerd. Ook die brand is aangestoken. Of er een verband is tussen beide branden, is niet duidelijk.

In beide gevallen is de politie op zoek naar mensen die iets opvallends gezien hebben. Informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844.