Ga naar Content

Verontwaardiging na vernielingen aan kabouterdorp in Santpoorts park

SANTPOORT-ZUID Een favoriete plek voor veel Santpoorters is het kabouterbosje in het Burgemeester Rijkenspark. Groot was de schrik toen vandalen de boel grondig sloopten, tot verdriet van veel kinderen en tot verontwaardiging van volwassenen.

Het nieuws van de ravage werd gedeeld op Facebook en dat leverde vele boze reacties op. Ook in het bos zelf waren de mensen verbolgen over de vernielingen. "Wie doet dat nou en waarom?", zegt een wandelaar. "Die kinderen zijn zo gelukkig met die kabouters."

De reactie zegt veel over de populariteit, want veel gezinnen stoppen even bij het perkje met alle beelden. "Er staan nu denk ik nog een stuk of twintig kabouters en ik denk dat meer dan de helft vernield is", vertelt een ander. "Het was gewoon platgestampt en alles lag aan gruzelementen."

Lees ook: Vermiste tuinkabouter teruggevonden met briefje om nek

De geliefde plek is voornamelijk bij kinderen in trek, die er graag even stoppen. "Ik ging kijken of de kabouters niet stuk waren", vertelt een jong ventje. "Ik dacht dat ze gesloopt waren, maar ze zijn weer opnieuw neergezet." Dus kon hij, en ook alle andere kinderen die het dorpje passeren, weer de fantasie de vrije loop laten. 

Gulle giften
Het onstaan van de kabouterplaats ging gepaard met gulle giften van allerlei verschillende bosbezoekers. Steeds kwam er weer een kabouter bij en zo werd het langzaam een steeds groter perkje, vol met beeldjes.

Nu wordt het gehavende plekje weer aangevuld door gulle bosgangers. "Dat doe ik af en toe, omdat het toch weer stuk gemaakt is en dat vind ik dan zo zonde", vertelt Gesina Telleman, die daar wekelijks te vinden is met de hond. "Dus nu zetten we er weer even wat nieuwe spulletjes bij, want kinderen vinden het hartstikke leuk."

Zelfgekochte beeldjes
Het gaat haar ook aan het hart, dat het kabouterdorpje vernield is. Daarom maakt ze het graag weer mooi door zelfgekochte beeldjes toe te voegen. Ze ging er vanmorgen speciaal voor naar de winkel.  "Ik ben dan toch ook wel weer heel blij als ik dan zie dat iedereen het weer mooi maakt met elkaar."

Foto: