AZ wint met 2-0 van ADO, maar verzuimt een grote uitslag

19 augustus 2017, 23.40 uur · Aangepast 19 augustus 2017, 23.51 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Erwin Spek

ALKMAAR AZ kende in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen ADO Den Haag een moeizaam begin. AZ kwam na een klein half uur op voorsprong door Wout Weghorst die een penalty benutte. AZ werd daarna tegen nog maar tien ADO-spelers sterker, maar verzuimde lang om het overtal om te zetten in meer doelpunten. Twintig minuten voor tijd zorgde Guus Til voor de 2-0.

De beste kansen waren in de beginfase voor ADO dat Bizot flink op de proef stelde. Wilfried Kanon had al een gele kaart op zak en pakte Ron Vlaar bij een corner met twee armen vast. Vlaar liet zich makkelijk vallen, waarna Kanon zijn tweede gele kaart kreeg en AZ een strafschop mocht nemen. Wout Weghorst benutte die buitenkans.

⚽️ De 1-0 van Weghorst!#azado #AZ pic.twitter.com/wzO2NueFEE

— AZ (@AZAlkmaar) August 19, 2017

Ontroostbare Kanon
Kanon was ontroostbaar na de rode kaart, hoewel hij eerder ook al een tweede gee kaart had kunnen krijgen.

?? | Een drama voor Wilfried Kanon. Hij is ontroostbaar na zijn rode kaart. Terecht? #azado pic.twitter.com/aYQ7owaF8V

— FOX Sports (@FOXSportsnl) August 19, 2017

Hoewel AZ na de 1-0 duidelijk sterker werd tegen de tien ADO-spelers werd er voor de rust niet meer gescoord.

Veel kansen
Ook in de tweede helft kreeg AZ veel kansen, onder andere via Svensson en Van Overeem, maar het was Guus Til die met nog twintig minuten te gaan de bevrijdende 2-0 binnen kopte uit een corner.

Tegen het eind van de wedstrijd twitterde Wilfried Kanon naar Ron Vlaar dat hij toneel had gespeeld en dat hij hem wel zal zien in de return.

"Ron Vlaar je bent een acteur. Ik zie je tijdens de return" ? #azado https://t.co/lnyb7CKyht pic.twitter.com/mHqUzJDwmi

Opstelling AZ: Bizot, Svensson, Vlaar, Wuytens, Ouwejan, Vejinovic (Seuntjens/76), Til, Van Overeem (Friday/74), Jahanbaksh, Weghorst, Dos Santos (Garcia/65)

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Bakker, Immers, Gorter; Becker (Duplan/81), Lorenzen (Hooi/57), Johnsen (Ladan/83)