Ga naar Content

Familie zamelt geld in voor therapie met dolfijnen voor zieke Stijn

BROEK OP LANGEDIJK Een speciale therapie met dolfijnen. Voor de zieke Stijn Bak uit Broek op Langedijk is die ontzettend hard nodig. Maar zo'n therapie is duur en daarom zamelt de buurt geld in voor de behandeling.

"Je kan gewoon duidelijk zien dat Stijn een ontwikkelingsachterstand heeft", vertelt zijn vader aan NH Nieuws. "De verdenkingen dat hij een syndroom heeft zijn er wel, maar ze kunnen het gewoon niet vinden", voegt zijn moeder daaraan toe. En daarom kreeg de aandoening van Stijn de zelfbedachte naam Syndroom van de Lach, vanwege de glimlach op het gezicht van het kind.

Stijns ouders willen voor hun zoon graag een dolfijnentherapie van twee weken. De behandeling in Curaçao zou goed zijn voor kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Kinderen leren er beter door communiceren, ze krijgen meer zelfvertrouwen, zijn meer ontspannen en ze ontwikkelen zich fysiek beter. "Wij hopen dat er toch iets van spraak tot stand gaat komen. Niks is bewezen, maar er zijn heel veel positieve reacties op dolfijntherapie", vertelt Stijns vader.

De behandeling op Curaçao is duur en daarom zamelt de familie Bak geld in. Dat deden ze vandaag op de vrijmarkt in Broek op Langedijk. De ouders van het jongetje verkochten koffie, thee en gebak. Al het geld gaat naar de behandeling van hun zoon.

Foto: NH Nieuws