Ga naar Content

Trein met Hilversumse festivalgangers gestrand in Oostenrijk: "We kunnen geen kant op"

ANDORF Een trein die gisteren is vertrokken vanuit het Hongaarse Boedapest staat al sinds middernacht vast ter hoogte van het Oostenrijkse Andorf. Door het noodweer in Oostenrijk is de bovenleiding stukgegaan en kan de trein geen kant op. De trein was op weg naar Amersfoort en onder de 1.500 passagiers bevindt zich een groep jongeren uit Hilversum.

De zogenoemde Sziget Express vervoert voornamelijk jongeren die naar het Hongaarse Szigetfestival zijn geweest. Dit is een van de grootste festivals in Europa en duurt een week. Het festival eindigde 16 augustus, maar veel bezoekers zijn nog een paar dagen in Boedapest gebleven. Zo ook de 19-jarige Dominique van Huis uit Hilversum.

"We kunnen geen kant op. Ik ben hier met nog twee vrienden", vertelt ze aan NH Nieuws. "We zijn gisteren vertrokken vanuit Boedapest, maar staan nu al sinds gisteravond 23.45 uur vast met de trein. Het treinpersoneel krijgt ook maar weinig informatie, maar we hebben begrepen dat we op z'n vroegst pas vanmiddag om 17.00 uur weer kunnen vertrekken. Dan zijn we rond 6.00 uur morgenochtend in Nederland."

Even naar de supermarkt
Na een belabberde nacht in de trein is Dominique blij dat ze van het personeel even naar buiten mochten. "We zijn nu even naar de supermarkt om wat te eten te kopen, want de voorraad in de trein was op. Het dorp ligt erg afgelegen, dus er kunnen hier ook niet echt bussen komen. Gelukkig zijn we niet helemaal in de onbewoonde wereld."

Dominique en haar vrienden balen enorm van de vertraging. "Ze zeggen wel dat we rond 17.00 misschien weer gaan rijden, maar eigenlijk denken we dat het nog wel later wordt. Dat is vervelend, want de vriend van de vriendin met wie ik ben, is jarig. Daar kunnen we nu niet heen." Ook zou Dominique morgenochtend moeten werken. "Dat heb ik gelukkig kunnen afzeggen."

Video #169020
Video #169019
Video #169018