Ga naar Content
Noord-Holland

Haarlemmer na negen jaar uit de bijstand: "Ik ben zo trots"

19 augustus 2017, 12.42 uur · Aangepast 29 augustus 2017, 11.41 uur
Door: · Foto: RTL Nieuws

HAARLEM Hij is zo trots als een pauw: Steef Gelaudi uit Haarlem heeft na negen jaar werkeloos te zijn geweest eindelijk weer een echte, betaalde baan. Per 17 juli is hij aan de slag als vuilnisman bij afvalverzamelaar Spaarnelanden in Haarlem.

Vol trots vertelt Steef aan RTL Nieuws hoe blij hij is met z'n nieuwe baan. "Er komen veel emoties bij je op", vertelt hij. "Tranen van vreugde. Dan denk je: het lukt je toch wel weer na al die tijd. Er is toch iemand opgestaan die zei: 'Ik neem je in dienst'."

Steef wordt, zoals hij het zelf zegt, ingezet als 'bakkenjongen'. In april werkte hij al met behoud van uitkering bij Spaarnelanden in een wijkteam in Schalkwijk. "Ze zijn erg tevreden met me", schrijft hij in die periode op zijn eigen Facebookpagina. "Als er een plek vrijkomt voor een chauffeur om de bakken te legen, krijg ik die baan."

En dat gebeurde, in juli kreeg hij het goede nieuws: Spaarnelanden bood hem een halfjaarcontract aan. En dat allemaal omdat de economie het afgelopen halfjaar sterk is gegroeid. "We merken dat er meer afval wordt geproduceerd", vertelt een teamleider van Spaarnelanden. "En dat betekent dat er meer vuilnismannen nodig zijn. Dus kwamen hier plekken vrij voor mensen zoals Steef."

Ondertussen kan Steef in ieder geval het komende halfjaar zijn geluk niet op. "Als je negen jaar thuiszit en nu heel vrij bent, - want dat ben je met dit werk - is dat een hele opluchting." 

Bekijk hieronder het interview dat Steef had met RTL Nieuws: