Ga naar Content
Noord-Holland

Achtervolging op volle snelheid eindigt tegen verkeerslicht

19 augustus 2017, 10.50 uur · Aangepast 19 augustus 2017, 13.13 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio

HOOFDDORP Een automobilist die een stopteken negeerde heeft het de politie afgelopen nacht knap moeilijk gemaakt in Hoofddorp. De politie kon de bestuurder pas aanhouden, nadat de auto tegen een verkeerslicht werd gedrukt.

De achtervolging begon rond 03.45 uur op de Amerikaweg toen een automobilist een stopteken van de politie negeerde en ervandoor ging. Meerdere politie-eenheden werden ingezet. Met snelheden van soms 100 kilometer per uur, scheurden ze door de woonwijken.

Uiteindelijk eindigde de achtervolging bij het verkeerslicht op de Drie Merenweg, vlak voor de Kruisweg. De 20-jarige man uit Hoofddorp probeerde er nog te voet vandoor te gaan, maar tevergeefs. Hij en zijn vijf inzittenden moesten worden nagekeken door ambulancepersoneel, vanwege de flinke klapper die ze maakten. Voor zover bekend waren er geen ernstige verwondingen.

De bestuurder is aangehouden en bleek onder invloed te zijn van drank en drugs. Twee politieauto's en de personenauto zijn geborgen. De weg was tijdelijk afgesloten.

#N205 Driemerenweg tijdelijk afgesloten geweest tussen N205/N201 richting Hoofddorp. Wegens achtervolging politie. pic.twitter.com/2uGEtiiDOG

— Weginspecteur Frank (@Wis_FrankPNH) 19 August 2017