Verspeelde voorsprong zorgt voor treurnis bij FC Volendam

VOLENDAM Er vielen weinig lachende gezichten te bespeuren bij FC Volendam na het 2-2 gelijkspel tegen Helmond Sport. De matige tweede helft waarin een 2-0 voorsprong werd verspeeld was daar de oorzaak van.

FC Volendam begon uitstekend en kwam binnen twintig minuten op voorsprong. Nick Runderkamp tikte de 1-0 binnen en bereidde de 2-0 van Teije ten Den voor. Niet voor niets werd hij uitgeroepen tot man van de wedstrijd. "Maar daar kan ik niet blij mee zijn", aldus de jongeling.

abc5media_video_0

In de tweede helft ging het namelijk alsnog mis voor FC Volendam. Helmond Sport scoorde twee keer uit een standaardsituatie. Keeper Hobie Verhulst kon niet voorkomen dat hij gepasseerd werd en had daar zelf ook een aandeel in. "Bij de eerste goal moet ik komen. De tweede is een overtreding in mijn ogen."