Jong AZ begint Jupiler League met overwinning

DEN BOSCH Het debuut van Jong AZ in de Jupiler League heeft een overwinning opgeleverd. Op bezoek bij FC Den Bosch zegevierden de Alkmaarders met 1-3.

De openingsfase was voor Den Bosch, want na een kwartier zorgde Muhammed Mert voor de 1-0. Het leek helemaal mis te gaan voor Jong AZ toen doelman Nick Olij hands maakte. Een kaart bleef hem echter bespaard, waardoor de Noord-Hollanders verder mochten met elf man.

Rust 1-2
Daar profiteerde Jong AZ volledig van. Bij rust stond de ploeg van Martin Haar zelfs al met 2-1 voor. Eerst was Abdel Malek Hasnaoui attent bij een rebound en vlak voor rust schoot Jeremy Helmer een penalty tegen de touwen, nadat hij zelf was neergehaald.

Einarsson 1-3
In de tweede helft zag Teun Koopmeiners een afstandsschot tegen de paal belanden. Vervolgens zocht Den Bosch de aanval. Dat leidde ook tot de gelijkmaker, maar Niek Vossebelt werd afgevlagd vanwege buitenspel. Zo kon Jong AZ de voorsprong verdedigen en vlak voor tijd werd het zelfs nog 1-3. Viktor Karl Einarsson scoorde op aangeven van Helmer: 1-3.

"Goed gedaan"
"3-1 winnen bij Den Bosch. Dat is een geweldig begin voor ons", sprak doelman Nick Olij na afloop.